Velkommen til ny sesong på Galleri Ask

Det er en glede å få ønske deg velkommen til Galleri Ask!  I 24år har dette lille galleri – med sin idylliske plassering i Rådhuskvartalet i Åsgårdstrand vært åpen for publikum som ønsker et møte med samtidskunst og samtidskunstnere. Galleri Ask er et kommunalt drevet galleri. Hvert år utlyser vi utstillingsplasser for perioden vår til høst. I 2018 har vi som vanlig et spennende utvalg av utstillinger. Alle kunstnerne har profesjonell bakgrunn og er håndplukket av en jury.

På Galleri Ask får du et direkte og aktuelt møte med samtidskunst. Vi ønsker å være en formidlingsarena for kunst samtidskunst  med et ønske om å trenge inn og løfte frem samtiden vi lever i og de utfordringen vi står overfor. Stille spørsmål. Undre og reflektere. Inspirere og begeistre.

Vi håper at du som besøkende skal ha en meningsfull opplevelse i møte med dette mangfoldet av ulike kunstneriske uttrykk som våre utstillinger representerer.

Måtte også møtet mellom deg som seer og årets kunstnere bli en opplevelse du kan ta med deg videre.

 

VELKOMMEN TIL VÅR 24. SESONG!
Isabelle Laurent
Horten kommune/Galleri Ask

Galleri Ask finner du også på Facebook

IMG_3519.JPG

Velkommen til ny sesong 2016

Det er en glede å få ønske deg velkommen til Galleri Ask. I 22 år har dette lille galleriet – med sin idylliske plassering i Rådhuskvartalet i Åsgårdstrand vært åpen for publikum som ønsker et møte med samtidskunst og samtidskunstnere. Galleri Ask er noe så uvanlig som et kommunalt drevet galleri. Hver vår utlyser vi utstillingsplasser for neste års sesong. Vi har hatt rekord på antall søkere for denne sesongen. Nærmere 70 kunstnere søkte. Dette viser at Galleri Ask er et galleri kunstnere gjerne vil stille ut i. Et anerkjent galleri også - utenfor landets grenser.

 

I 2016 har vi som vanlig et spennende utvalg av utstillinger av kunstnere fra Tromsø i nord til Danmark i sør. Alle kunstnerne har profesjonell bakgrunn. Utstillingsplassene blir tildelt av en jury på tre der to selv er utøvende kunstnere som er oppnevnt av Vestfold Kunstsenter.
Kunstnere som stiller ut får en liten leilighet vegg i vegg med galleriet til disposisjon gjennom hele utstillingsperioden. Dette betyr at de kan leve og bo her i fire uker. Benytte seg av alt det Åsgårdstrand har å by på av natur, historie, folk, hus, gallerier og Munchs Hus.

Gjennom 22 år har vi hatt over 148 utstillinger og 175 kunstnere har deltatt med sine arbeider.
Vi håper at du som besøkende skal bli berørt og kan få en unik opplevelse i møte med de ulike kunstuttrykk. Vi ønsker også at du skal bli kjent med både etablerte og nyetablerte kunstnere. Møtene mellom kunstneren og deg som publikum er noe galleriet setter høyt. På Ask vil du møte kunstneren selv og i denne muligheten kan magiske øyeblikk oppstå.

 

Horten kommune deler hvert annet år ut et kunstnerstipend på 25.000. Marsil Andelov Al-­Mahamid ble tildelt stipendet i fjor til sin utstilling hos oss i år. Vi gratulerer kunstneren med stipendet.
Velkommen til Galleri Ask!

I programmet kan du lese om kunstnernes utstillinger her på Galleri Ask. For at du skal vite mer om den enkelte har vi lagt til hjemmesidene deres. Der finner du opplysninger om alder, utdannelse og utstillinger i tillegg til prosjekter og andre arbeider.

 


VELKOMMENTIL GALLERI ASK 2016
Isabelle Laurent Galleri Ask Horten kommune
galleriask.noGalleri Ask finner du også på facebook

Vår - høst sesongen er over på Galleri Ask.

Vi takker de flotte kunstnerne og engasjerte besøkende for en variert og spennende sesong - og for godt oppmøte.

Det føles egentlig som om det bare blir viktigere og viktigere at Galleri Ask puster, lever, kommuniserer, presenterer og tilbyr besøkende denne lille oasen av samtidskunstutstillinger.

Det å være i takt med sin tid - og kunne presentere en stor bredde av kunstneriske uttrykk betyr at Horten kommune tar dette ansvaret på en seriøs og profesjonell måte. Dette ønsker vi å fortsette med.

Vi ønsker dere alle en flott og fargerik høst og ønsker velkommen til vår årlige juleutstilling lørdag 28.november.

 


I strålende vær...

Strålende vær over Åsgårdstrand og en strålende opplagt Marisa Ferreira (kunstner) åpnet utstillingen sin på Galleri Ask. Vi kan bare anbefale alle å få med seg denne flotte utstillingen som avsluttes 7.juni (bare 3 uker)

Utstillingen er åpen torsdag - søndag 12. - 17.  Marisa vil være tilstede alle dager.