Velkommen til ny sesong 2016

Det er en glede å få ønske deg velkommen til Galleri Ask. I 22 år har dette lille galleriet – med sin idylliske plassering i Rådhuskvartalet i Åsgårdstrand vært åpen for publikum som ønsker et møte med samtidskunst og samtidskunstnere. Galleri Ask er noe så uvanlig som et kommunalt drevet galleri. Hver vår utlyser vi utstillingsplasser for neste års sesong. Vi har hatt rekord på antall søkere for denne sesongen. Nærmere 70 kunstnere søkte. Dette viser at Galleri Ask er et galleri kunstnere gjerne vil stille ut i. Et anerkjent galleri også - utenfor landets grenser.

 

I 2016 har vi som vanlig et spennende utvalg av utstillinger av kunstnere fra Tromsø i nord til Danmark i sør. Alle kunstnerne har profesjonell bakgrunn. Utstillingsplassene blir tildelt av en jury på tre der to selv er utøvende kunstnere som er oppnevnt av Vestfold Kunstsenter.
Kunstnere som stiller ut får en liten leilighet vegg i vegg med galleriet til disposisjon gjennom hele utstillingsperioden. Dette betyr at de kan leve og bo her i fire uker. Benytte seg av alt det Åsgårdstrand har å by på av natur, historie, folk, hus, gallerier og Munchs Hus.

Gjennom 22 år har vi hatt over 148 utstillinger og 175 kunstnere har deltatt med sine arbeider.
Vi håper at du som besøkende skal bli berørt og kan få en unik opplevelse i møte med de ulike kunstuttrykk. Vi ønsker også at du skal bli kjent med både etablerte og nyetablerte kunstnere. Møtene mellom kunstneren og deg som publikum er noe galleriet setter høyt. På Ask vil du møte kunstneren selv og i denne muligheten kan magiske øyeblikk oppstå.

 

Horten kommune deler hvert annet år ut et kunstnerstipend på 25.000. Marsil Andelov Al-­Mahamid ble tildelt stipendet i fjor til sin utstilling hos oss i år. Vi gratulerer kunstneren med stipendet.
Velkommen til Galleri Ask!

I programmet kan du lese om kunstnernes utstillinger her på Galleri Ask. For at du skal vite mer om den enkelte har vi lagt til hjemmesidene deres. Der finner du opplysninger om alder, utdannelse og utstillinger i tillegg til prosjekter og andre arbeider.

 


VELKOMMENTIL GALLERI ASK 2016
Isabelle Laurent Galleri Ask Horten kommune
galleriask.noGalleri Ask finner du også på facebook