Program 2017

Alle åpninger starter kl. 14:00


Dagne Aurora Karevoll
22.april – 14.mai
Ingen tittel

Karevoll er en ung kunstner som er født og oppvokst Nord-Trøndelag. Hun er utdannet billed-kunstner og er bosatt og arbeider i Oslo.
Etter endt utdanning har hun vært med på flere gruppe- og duo-utstillinger, blant annet i Leidangsgalleriet i regi av Nils Aas kunst-verksted og hos Anonyme Zeichner i Tyskland. Høsten 2016 var hun blant utstillerne på Trøndelagsutstillingen, hvor bildene ble innkjøpt av Trondheim kommune. 

Hun arbeider i hovedsak med tegning, og blyant har alltid vært det foretrukne
arbeidsredskapet. I tillegg arbeider hun med collage, og det er verk i disse to teknikkene hun vil presentere på Galleri Ask. 

 


Ingerid Kuiters
20.mai – 11.juni
Que sera,sera

Ingerid Kuiters er en veteran i Vestfolds kunst-liv. Bosatt i Åsgårdstrand og levende opptatt av Kunstnerbyen. Hun har stilt ut på en rekke anerkjente gallerier både i Norge og i utlandet. Hennes arbeider viser inspirasjon fra er langt liv og utallige reiser. I 2011 hadde kunstneren en større retrospektiv på Haugar kunstmuseum i Tønsberg. Hennes lekenhet preger hennes kunst uten at dette tar vekk alvoret i det hun ønsker å formidle. 

På Galleri Ask vil hun bruke galleriets tre rom på ulike måter. I det lille rommer skal hun demonst-r--erer lakkarbeid på treobjekter. I det neste rommet vil hun vise sitt kunstneriske virke innenfor lakkarbeid. I det tredje rommet presenterer hun tegninger, små skulpturer og assemblager fra de siste årene.

 ingerid.com

 


Jan Stensrud
17.juni – 9.juli
Røntken

Jan Stensrud er utdannet sivilarkitekt og billedkunstner. Han har hatt en rekke utstillinger og utsmykkingsoppdrag gjennom sin lange karriere. Hans arbeider er frie og ekspressive, ofte med en underfundighet og humoristisk grunntone. Da Jan var gutt bodde han med sin familie på Galleri Ask som i den tid var tjenestebolig for ansatte i rådhuset. Det er en av grunnene til at vi synes det er stas at Jan har utstilling her. 

jan-stensrud.webflow.io

 


Verena Scholz & Claudia Ammann
5.juli – 6.august
Illumination

Claudia Ammann er billedhugger født i Sveits og nå bosatt i Tyskland. Verena Scholz videokunst/film er født og oppvokst i Hamburg i Tyskland og er bosatt i Lardal. På Galleri Ask vil de to kunstnerne jobbe sam-men om en videoscreening - stein - rom-installasjon. Immateriell lys vil møte det hardeste materialet stein. Besøkende på denne utstillingen vil oppleve mer enn bare å se verkene. De vil kunne kjenne på dem og på denne måten selv bli del av installasjonen.

Claudia: quoai.net

Verena: vs-mp.blogspot.no

 


Hanne Haukom
12. august – 3.september
Ingen tittel

Hanne Haukom er kunsthåndverker med master fra Kunsthøgskolen i Bergen. I utstillingen på galleri Ask vil hun vise to- og tredimensjonale arbeider der kontrasten mellom material og ut-trykk vil kunne vise leirens fasinerende mangfold. 

«Jeg leter, jeg finner og jeg mister. Undervegs har jeg, men noen kommer. Jeg ser etter noe jeg ikke har sett før, noe uventet og ukjent, men som likevel er gjenkjennelig og familiært. Jeg vil gjerne gi et øyeblikk av noe vakkert, noe vennlig, men også synlig og uventet.»

hannehaukom.no

 


Daniel Slåttnes
9.september – 1.oktober
Opplevelserav en relasjon

Daniel Slåttnes har master i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2014). Han jobber med «performative skulpturer» for å utforske grensene mellom det kunstneriske uttrykket, det indre sinnslivet på den ene siden, og den ytre verden og materialene han jobber med på den andre siden. I prosjektet ut-forsker han skulpturenes egne opplevelser av omgivelsene og legger opp til å møte skulpturen som en aktiv og responderende ting.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Statens Utstillingsstipend

slaattnes.com