Program 2019

Alle åpninger starter kl. 14:00


MORTEN NYHUS OG LENA SØEBORG
Lørdag 27. april – søndag 5. mai
Rammefortellinger, situasjonskunst og preformance

Lena Søeborg og Morten Nyhus har kunstutdannelse fra Danmark. Etter mange år i Danmark er de nå bosatt i Vestfold. Morten arbeider med billedkunst og performance i tillegg til fotografi og fotomontasje. Lena arbeider for det meste med skulptur og installasjon.

Bli med på en annerledes utstilling. Morten og Lena står for et nytt og spennende prosjekt. Utstillingen er åpen i ni sammenhengende dager kl. 12–17. Vi kan forvente oss en aktiv, sosial og inkluderende utstilling. Begge kunstnerne har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og Danmark. De har også mottatt priser og stipend for sine arbeider.


TIAN MILLER
Lørdag 11. mai – søndag 2. juni
Just like a machine without oil

Tian Miller jobber med grafikk, collager, tegning og tekstiler. Hun har master fra Kunstakademiet i Trondheim i tillegg til bachelorgrad i grafikk fra Glasgow. Miller har hatt en rekke separatutstil-linger i inn og utland.

Utstillingen handler om hennes demensrammende bestemor og består av en serie fotografier, collager, broderte tekster og lyd

tianmiller.net


ELLEN RISHOVD KARLOWICZ OG JACEK KARLOWICZ
Lørdag 8. juni – søndag 30. juni
Jord ved siden av vann

Jacek Karlowicz har en master fra Kunstakademiet i Warszawa. Ellen Rishovd Karlowicz er utdannet ved malerlinjen på Statens Kunstakademi i Oslo og kunstakademiet i Warszawa. Begge bor og arbeider på Veierland og i Goldap i Polen

I de to gallerirommene vil kunstnerne presentere hver sin installasjon. Det første rommet vil bestå av objekter relatert til det forgjengelige og flytende - der hoved- substansen er vann. I rom to vises en abstrakt maleriinstallasjon.


KIRSTIN BURCKHARDT
Lørdag 6. juli – søndag 28. juli
Ingen tittel

Kirstin Burckhardt er født i Sør Afrika og bosatt i Tyskland. Burckhardt er en visuell kunstner som kombinerer video, performance, lyd og tale. Hun arbeider med energidynamikk relatert til kroppen. Kunstneren ønsker å formidle sårbarhet, empati, traumer og forandringer knyttet til det å være menneske. Spesielt de siste årene har hun stilt spørsmålstegn ved begrepet «Body Ownership»


Burckhardt har blant annet studert i Tyskland, Frankrike og Kina. Hun har deltatt på internasjonale utstillinger, både solo og gruppeutstillinger. Kunstneren er også tildelt arbeidsstipend fra blant annet The Goethe Institute i Bogota.

k-burckhardt.de


MARIANNE HØLMEBAKK
Lørdag 3. august – søndag 25. august
K art

Marianne Hølmebakk har et langt kunstnerskap bak seg som billedskaper med blant annet keramiske relieffer, med scener og sekvenser i film og video, i fotografier og i collager. I objektene sine arbeider hun med balanse og uro i forholdet mellom iboende egenskaper og ytre påvirkning. Kunstneren er opptatt av politikk og filosofi – og søker etter det skjulte i det synlige.

Kart er råmaterialet for collagene hun stiller ut i Galleri Ask. Hølmebakk bruker kartenes farger, strukturer, symboler og noen ganger kartets historiske og kulturelle avbildning som inspirasjon. Kartene inspirerer til refleksjon over det lille mennesket og det store overblikket.

marianneholmebakk.comTOVE JUDIT NÆVERDAL
Lørdag 31. august – søndag 22. september
Skildring - fire paletter

Kunstneren arbeider i hovedsak med maleri og tegning. Hun ønsker at kunsten skal virke oppløftende og gi gode opplevelser. Utstillingen vil i hovedsak vise malerier utført med akryl på lerret og mdf plater, tegninger og forminstallasjoner inne/ute. 

Næverdal inspireres av mange kunstformer, som poesi og tonekunst. Hun opplever at disse kan ha mye til felles med billedkunsten når det gjelder tilnærming. 

Kunstneren er utdannet blant annet v/Statens håndverk og kunstindustriskole SHKS avd. maleri, Oslo 1980-84 og Vest-landets kunstakademi VKA 1984-89. Hun har hatt flere separat-utstillinger og deltatt på kollektivutstillinger.

tovejudit.noUtstillingene er juryert.